In 2010, Sanitas Studio was commissioned by Sansiri PLC to do landscape design for High rise condominium on Sukhumvit Road. Apart from Landscape design for facility level and garden on ground floor, we were asked for landscape design approach on the facade of 4 storeys carpark building.

Located on Sukhumvit Road, the main road lining from city centre to other part of the country, Wyne Sukhumvit situates at the transition of fast developing area. The fast developing area is a mixture of old shop houses, new developments and convenient transportation but it is far from recreation areas or public parks in 1 kilometers radius. Living in a big city, sometimes creates stress and routine life style.
Sanitas Studio’s proposal was to consider the site as a Sanctuary in itself,
A Sanctuary which is contrast from its surrounding as a jungle of concrete
A Sanctuary which provide the green, fresh air, morning drops
A Sanctuary which residents can feel safe and secure
A Sanctuary which can brighten up residents’s mind from the routine life style
A Sanctuary which can bring the residents home,
A Sanctuary which can bring other dimension to their life; Art, Culture and Nature, and create a garden
pause from the city where people can rest, relax, contemplate and retreat from the city life.


The landscape design was expressed in the form of Revealing of Sanctuary ; the meeting point between nature and manmade. This design emphasizes the important of nature in urban life and questions the current balance between them.
The contrast of contemporary line and the skin of the building with wild plants was composed to provoke the consciousness of decreasing nature.
“The Revealing” was in an action of peeling architectural skin.
The Facade was revealed by folding up stainless steel strips to reveal the vertical sanctuary .
The Pool was revealed by peeling strips of timber trellis to reveal the sanctuary.
The sculpture garden was revealed by crafted topography.
At Wyne, Sanitas Studio has created a series of rich detailed of garden spaces from the front plaza, a garden walk around the building, sculpture garden, swimming pool garden on 5th floor and sky garden on 27th floor.
At Wyne, soft planting also plays the important roles; nurturing the space, providing shade for outdoor function space and decreasing temperature, which is crucial in tropical country. Located in city center, the space is limited and under strict regulations. There is 6 meters setback around the
building for fire engine access. The area for actual garden is in the corner at the west end of the site. The challenge is to create the garden experience within limited space. Using turf pave on fire engine access is the idea to encourage the garden walk visually.
Sanitas Studio also proposed a vertical garden on the front facade of 4 storeys carpark building in order to create a better environment to surrounding neighbor and decrease the temperature of the building by buffering the glaring heat, and providing ventilation at the same time.
The Landscape areas was located on 3 storeys;
Gardens on Ground Floor
Swimming Pool garden on 5th Floor
Sky garden on 27th Floor